poniedziałek, 12 grudnia 2016

PASTA Z CIECIORKI I SUSZONYCH POMIDORÓW





Składniki:

1 puszka cieciorki konserwowej
5-6 pomidorów suszonych z zalewy
sól, pieprz


Sposób przygotowania:

Cieciorkę odsączyć z zalewy i zblendować na gładką masę.
Pomidory drobno pokroić. Dodać do cieciorki i wymieszać.
Jeżeli pasta będzie zbyt sucha można dodać 1-2 łyżki zalewy z pomidorów.
Na koniec doprawić solą i pieprzem.


SMACZNEGO!!!

sobota, 10 grudnia 2016

JOGURT NATURALNY Z OWSIANKĄ I JABŁKIEM









Składniki:

1 mały kubek jogurtu naturalnego
1 średnie jabłko
2 łyżki płatków owsianych górskich
1 łyżka rodzynek
do smaku ksylitol lub zwykły cukier


Sposób przygotowania:

Płatki owsiane zalać wrzątkiem na 10-15 minut, aż napęcznieją.

Jogurt naturalny przelać do miseczki.
 
Jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce, dodać do jogurtu.

Płatki owsiane przecedzić i połączyć z jogurtem i jabłkiem.

Całość posypać rodzynkami i cukrem.


SMACZNEGO!!!!

środa, 7 grudnia 2016

BUDYŃ Z KASZY JAGLANEJ I MASŁA ORZECHOWEGO



Składniki:

1 szklanka chudego mleka
2 łyżki kaszy jaglanej
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka masła orzechowego
1 banan
kilka migdałów



Sposób przygotowania:

Kaszę jaglaną przepłukać wrzątkiem, następnie zimną wodą i ponownie wrzątkiem.

Mleko przelać do rondelka.

Kaszę wsypać do mleka.

Gotować na małym ogniu ok. 10-15 min.
 
Pod koniec dodać miód i masło orzechowe. Mieszamy.

Następnie wszystko zblendować na konsystencję budyniu.

Podawać z pokrojonym bananem oraz migdałami.


SMACZNEGO!!!!