niedziela, 1 stycznia 2017

SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM




Składniki:

5 jajek
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
150g sera żółtego
1 puszka fasoli czerwonej konserwowej
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 mały por
MAJONEZ KIELECKI firmy WSP "SPOŁEM"


 Sposób przygotowania:

Jajka ugotować na twardo, obrać i oddzielić żółtka od białek.

Tuńczyka, fasolkę i kukurydzę odsączyć z zalewy.

Ser zetrzeć na grubych oczkach tarki.

Pora pokroić w pół talarki.

Składniki układamy warstwowo:

I białko jajka starte na grubych oczkach tarki
II puszka tuńczyka
III część pora
IV majonez
V kukurydza
VI ser żółty
VII fasolka
VIII 2 puszka tuńczyka
IX reszta pora
X majonez
XI starte na małych oczkach tarki żółtko jaj.

Gotową sałatkę odstawić do lodówki na kilka godzin aby składniki "przegryzły się". 



SMACZNEGO!!!

2 komentarze:

  1. Bardzo lubię sałatki z tuńczykiem. Ta musi być przepyszna :)

    OdpowiedzUsuń