poniedziałek, 23 stycznia 2017

PĄCZUSIE SEROWE























Składniki:

250g chudego twarogu
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
1,5 szklanki mąki tortowej
2 jajka
3 łyżki cukru kryształu
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżka octu
szczypta soli
olej do smażenia
cukier puder do posypania


Sposób przygotowania:

Twaróg przepuścić przez praskę, następnie do sera dodajemy jajka, cukier kryształ i cukier waniliowy.

Przesiać mąkę wymieszaną z sodą i solą. 

Z kolei dodać ocet i wszystko razem wymieszać.

Olej rozgrzać i nakładać łyżeczką ciasto, wcześniej moczymy ją w rozgrzanym tłuszczu, wtedy ciasto nie klei się do łyżeczki.

Usmażone pączki wykładamy na papierowy ręcznik. Gdy wystygną posypujemy cukrem pudrem.


SMACZNEGO!!!

2 komentarze:

  1. Wyglądają przepysznie, chętnie zjadłabym teraz jednego...albo dwa :)

    OdpowiedzUsuń