piątek, 20 stycznia 2017

JAGLANKA Z IMBIREM I OWOCAMI






















Składniki:

1/2 szklanki kaszy jaglanej
1 szklanka wody
szczypta mielonego imbiru
1 łyżka miodu
2 szt. kiwi
1 gruszka
garść orzechów włoskich


Sposób przygotowania:

Kaszę jaglaną przelać wrzątkiem, następnie zimną wodą i ponownie wrzątkiem.

Wodę przelać do rondelka i wsypać kaszę.

Gotować na małym ogniu przez ok. 10-15 minut.

Pod koniec gotowania dodać imbir. Wymieszać i odstawić.

Kiwi obrać, 1 sztukę zblendować a drugą pokroić w kostkę.

Gruszkę umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.

Kaszę przełożyć na talerz, polać musem z kiwi i miodem.

Posypać resztą owoców i orzechami.


SMACZNEGO!!!

1 komentarz: