DOMOWE ZAPIEKANKI



Składniki:

4 bułki kajzerki
ok. 200g pieczarek
2 łyżki oleju
150g sera żółtego
3-4 ogórki kiszone
kilka plastrów szynki
zioła prowansalskie
sól
pieprz ziołowy
ketchup
SOS KIELECKI CZOSNKOWY firmy SPOŁEM


























Sposób przygotowania:

Pieczarki pokroić, podsmażyć na oleju i doprawić solą oraz pieprzem.

Ser zetrzeć na tarce.

Ogórki pokroić w talarki.

Kajzerki przekroić wzdłuż na połowę, posmarować cieniutko masłem.

Położyć plaster szynki, nałożyć wystudzone pieczarki.

Następnie położyć ogórka, posypać serem i ziołami prowansalskimi.

Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C i zapiekamy, aż ser się rozpuści.

Zapiekanki wyciągamy i polewamy ketchupem i sosem czosnkowym.


SMACZNEGO!!!

Komentarze

Popularne posty