PANNA COTTA Z CZERWONEJ FASOLI



Składniki:

1 puszka fasoli czerwonej konserwowej
100ml mleka spożywczego 2%
2 łyżki miodu
1 łyżeczka żelatyny spożywczej
2 łyżki kakao
figa (owoce mogą być dowolne)
orzechy włoskie
wiórka kokosowe


Sposób przygotowania:

Fasolę odcedzić z zalewy i przepłukać wodą.

Mleko przelać do rondelka, dodać miód i podgrzać.

Następnie do mleka i miodu dodać żelatynę. Mieszać, aż żelatyna się rozpuści ale nie zagotować.

Do miski przełożyć fasolę, kakao i podgrzane mleko.

Wszystkie składniki zblendować na gładką masę.

Przelać do pucharków i wstawić do lodówki aby masa stężała.

Ozdabiamy wiórkami, orzechami i figą.


SMACZNEGO!!!

Komentarze

  1. Wow! Z czerwonej fasoli? Jeśli smakuje równie świetnie jak wygląda to z chęcią bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty