POMIDORKI KOKTAJLOWE W ZALEWIE



Składniki:

Jędrne, dojrzałe pomidorki koktajlowe
3-4 cebule
liście laurowe
czosnek
ziele angielskie
gorczyca


zalewa:

1l wody
1 szklanka octu
1 łyżka soli
5 łyżek cukru


Sposób przygotowania:

Pomidorki umyć, cebulę obrać i pokroić w krążki.

Pomidorki poukładać w słoikach do połowy, następnie włożyć kilka plastrów cebuli, wsypać łyżeczkę gorczycy, 3-4 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 1ząbek czosnku i uzupełnić do pełna pomidorkami.

Z wody, cukru, soli i octu przygotować zalewę. Gorącą zalewą zalewamy pomidorki.

Słoiki dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy ok. 10-15 minut. 

SMACZNEGO!!!


Komentarze

  1. Pomidorki uwielbiam, bardzo ciekawy przepis. Dziekuje :-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty