GRANOLA CZEKOLADOWO - MIGDAŁOWA



Składniki:

2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
4 łyżki migdałów w płatkach
1 tabliczka gorzkiej czekolady
2 łyżki miodu
3 łyżki oleju rzepakowego
1 duży jogurt naturalny lub jogurt typu greckiego
dowolne owoce sezonowe




Sposób przygotowania:

Płatki owsiane przesypać do miski i wymieszać z migdałami.

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i dodać do płatków.

Następnie wlać miód i olej.

Wszystkie składniki wymieszać dłońmi.




Mieszankę przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C.

Pieczemy przez 10-15 minut.

Gotową granolę studzimy, podajemy z jogurtem  i owocami.


SMACZNEGO!!!

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty