CIASTO PEŁNOZIARNISTE Z MAŚLANKĄ


Składniki:

2 szklanki mąki pełnoziarnistej żytniej
1/2 szklanki cukru brązowego (może być biały)
2 łyżeczki proszku do pieczenia

2 jajka
1 szklanka maślanki naturalnej
 kilka kropel aromatu waniliowego

świeże maliny (owoce mogą być dowolne)

 



Sposób przygotowania:

Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i cukrem.

W osobnym pojemniku wymieszać jajka z maślanką.

Mokre składniki przelać do suchych i połączyć.

Przelać do blaszki keksówki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.

Maliny ułożyć na wierzch ciasta.

Wkładamy do nagrzanego piekarnika.

Piec w 180 stopniach C przez ok. 40-45 minut.


SMACZNEGO!!!

Komentarze

Popularne posty