TRUSKAWKOWY PUCHAREK



Składniki:

2 jogurty naturalne (2x120g)
250g świeżych truskawek
1 galaretka truskawkowa
300ml śmietany 30%
2 łyżki cukru pudru

dodatkowo:

czekolada mleczna
ciastka Ptysie


Sposób przygotowania:

Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklance gorącej wody.

 Odstawić do lekkiego stężenia.

Truskawki umyć i oczyścić z szypułek, następnie zmiksować blenderem na gładką masę.

Jogurty przelać do miski i miksować. 

Dodać zblendowane truskawki i nadal miksując dodać tężejącą galaretkę.

Rozlać do pucharków i wstawić do lodówki na 3-4h.

Gdy masa truskawkowa dobrze stężeje, ubić śmietanę na sztywno cukrem pudrem.

Wyłożyć na masę truskawkową. 

Na wierzch posypać startą czekoladą i ozdobić ciastkami.



SMACZNEGO!!!

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty