SZASZŁYKI Z CUKINIĄ I POMIDORAMI




Składniki:

ok. 800g łopatki wieprzowej
 5-6 sztuk pieczarek
1 świeża papryka czerwona
200g pomidorów koktajlowych
1 cebula czerwona
1 cebula biała
1 sztuka małej cukinii

marynata: 
2 łyżki MUSZTARDY KIELECKIEJ DELIKATESOWEJ
2 łyżki oleju rzepakowego
2 ząbki czosnku
tymianek
oregano
bazylia
sól
1 łyżeczka papryki słodkiej

dodatkowo:

MUSZTARDA KIELECKA  GRILLOWA


Sposób przygotowania:

Z musztardy, oleju, czosnku i przypraw przygotować marynatę.

Mięso pokroić w kostkę, włożyć do marynaty, wymieszać i odstawić na 2-3h a najlepiej na całą noc do lodówki.

Pieczarki wymyć i pokroić.

Cukinię i cebulę pokroić w krążki.

Pomidory umyć. 

Na patyczki nabijać mięso i warzywa na przemiennie.

Przygotowane szaszłyki grillować z każdej strony 5-6 minut.

Podawać z MUSZTARDĄ KIELECKĄ GRILLOWĄ.


SMACZNEGO!!!

Komentarze

Popularne posty