NALEŚNIKI JOGURTOWE



 Składniki:
(na ok. 10sztuk)


1 jogurt naturalny typu greckiego (400g)
2 sztuki jaj
1 i 3/4 szkl. mąki tortowej (220g)
olej rzepakowy
dżem truskawkowy i borówkowy
1 i 3/4 szkl. wody gazowanej
szczypta soli
świeże owoce




Sposób przygotowania:

12 łyżek jogurtu greckiego wymieszać z wodą gazowaną.

Dodać jajka i miksować.

Następnie dodajemy mąkę i szczyptę soli, miksujemy nadal i odstawiamy na ok. 15 minut.

Na rozgrzaną patelnie dodać odrobinę oleju, wlać porcję ciasta i usmażyć naleśniki.

Każdy naleśnik posmarować dżemem, złożyć, polać jogurtem greckim i położyć świeże owoce.

Naleśniki można przygotować z innym ulubionym dżemem lub owocami.


SMACZNEGO!!!

Komentarze

Popularne posty