DOMOWE HAMBURGERY



Składniki:

500g mięsa mielonego z szynki wieprzowej
1 cebula
1 średni ogórek kiszony
2 łyżki kukurydzy konserwowej
sól
pieprz ziołowy
bazylia
oregano

bułki z ziarnami
sałata masłowa
olej rzepakowy
1 cebula czerwona
2 średnie pomidory
 
SOS KIELECKI HAMBURGEROWY
MAJONEZ KIELECKI
KETCHUP KIELECKI PIKANTNY


 Sposób przygotowania:

 Mięso przełożyć do miski.

Cebulę obrać i zetrzeć na tarce, dodać do mięsa.

Ogórek pokroić w kostkę również dodać do mięsa.

Następnie kukurydzę.
 
 Wsypać przyprawy i wyrobić masę mięsną.

Z mięsa uformować kotlety, usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Czerwoną cebulę pokroić w krążki i lekko podsmażyć na oleju.

Pomidory również pokroić w krążki.

Bułki przekroić, posmarować sosem hamburgerowym.

Położyć sałatę, burgera, plaster cebuli i pomidora. 

Na koniec polać majonezem, ketchupem i przykryć drugą częścią bułki. 


SMACZNEGO!!!

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty