BUDYŃ CZEKOLADOWY Z KASZY JAGLANEJ



Składniki:

1 szklanka mleka spożywczego 2%
1/2 szklanki kaszy jaglanej
5-6 daktyli
2,5 łyżki kakao
1 łyżka miodu


Sposób przygotowania:

Kaszę przelać wrzątkiem, a następnie zimną wodą i powtórzyć.

W ten sposób pozbędziemy się goryczki.

Kaszę wsypujemy do garnka, zalewamy mlekiem i gotujemy na średnim ogniu około 15 min., aż kasza wchłonie całe mleko.

Wtedy zdejmujemy garnek z palnika i zostawiamy kaszę pod przykryciem na ok. 10 min.

Daktyle zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na 10 min.

Wszystkie składniki wrzucamy do misy i blendujemy na gładką masę.

Jeżeli będzie zbyt gęsta można dodać wodę, w której moczyły się daktyle.

Jeżeli będzie za mało słodki można dodać więcej miodu.
 

SMACZNEGO!!!

Komentarze

Popularne posty