ZAPIEKANKI Z CUKINIĄ



Składniki:

4 bułki kajzerki
1 średnia cukinia
ok. 300g pieczarek
1 cebula
100g sera żółtego
1 łyżeczka papryki słodkiej
zioła prowansalskie
sól
pieprz
KETCHUP EXTRA KIELECKI PIKANTNY firmy WSP SPOŁEM




Sposób przygotowania:

 Pieczarki, cebulę i cukinię pokroić w kostkę.

Przełożyć na rozgrzany tłuszcz i smażyć, aż składniki będą miękkie.

Doprawić papryką, solą, pieprzem i ziołami.

Smażyć jeszcze do momentu, aż wyparuje woda.

Gotowy farsz nakładać na przekrojone wzdłuż kajzerki.

Ser żółty ścieramy na grubych oczkach, posypujemy na farsz.

Zapiekamy w 180 stopniach C do momentu rozpuszczenia sera, ok. 10-15 min.

Polewamy ketchupem.


Do przygotowania zapiekanek wykorzystałam KETCHUP PIKANTNY KIELECKI firmy WSP SPOŁEM.

Ketchup jest pikantny dzięki papryczce chili a zarazem esencjonalny bo ze świeżych i soczystych pomidorów.

Charakteryzuje się wyrazistym smakiem i ziołowym aromatem.

Ponadto ma gęstą konsystencję.

Idealny do kanapek, zapiekanek i np. potraw z grilla.

Dużą wygodą jest plastikowe i poręczne opakowanie. 

Polecam!!!
 

SMACZNEGO!!!




Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty