WĄTRÓBKA W SOSIE ŚMIETANOWO-CHRZANOWYM



Składniki:

ok. 500g wątróbki drobiowej
1 cebula czerwona
1 łyżka CHRZANU LUKSUSOWEGO firmy WSP SPOŁEM 
2-3 łyżki śmietany 12%
1 łyżka oleju
pieprz
sól
majeranek




Sposób przygotowania:

Umytą i oczyszczoną z błon wątróbkę przełożyć na rozgrzany tłuszcz. 

Smażyć ok. 10 min. obracając.

Cebulę kroimy w pół krążki. Wrzucamy do wątróbki.

Gdy cebula będzie zeszklona, doprawiamy solą i pieprzem.

 Podlewamy wodą i dodajemy chrzan. Mieszamy.

Następnie śmietanę hartujemy z 1-2 łyżek powstałego już sosu. Wlewamy do wątróbki.

Zdejmujemy z ognia, posypujemy majerankiem.


SMACZNEGO!!!

Komentarze

Popularne posty