SURÓWKA Z KALAREPY



Składniki:

1 kalarepa
1 marchewka
3-4 rzodkiewki
szczypiorek
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany 18%
1 łyżeczka MUSZTARDY KIELECKIEJ CZESKIEJ firmy WSP SPOŁEM
sok z 1/2 cytryny
sól
pieprz


 Sposób przygotowania:

Kalarepę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 

Odcisnąć z nadmiaru soku i skropić sokiem z cytryny.

Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Dodać do kalarepy.

Szczypiorek pokroić i dodać do startych warzyw.

Rzodkiewkę umyć, pokroić i również dodać do warzyw.

 Majonez, śmietanę i musztardę połączyć z warzywami. Wymieszać.

Surówkę doprawić do smaku solą i pieprzem.


Do przygotowania surówki wykorzystałam MUSZTARDĘ KIELECKĄ CZESKĄ firmy WSP SPOŁEM.

Musztarda daje potrawie ostro - słodkawy posmak dzięki wyczuwalnym cząstkom gorczycy.

Dzięki musztardzie również otrzymamy ostry i wyraźny smak dania.

Musztarda także idealnie komponuje się z potrawami mięsnymi, kanapkami i sałatkami.

Polecam.


SMACZNEGO!!!

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty