ROLADKI SCHABOWE Z KISZONĄ KAPUSTĄ I CZARNUSZKĄ



Składniki:

5 plastrów schabu wieprzowego
500g kiszonej kapusty
2 cebule
1 płaska łyżeczka papryki słodkiej
czarnuszka
majeranek
1 liść laurowy
2 ziela angielskie
sól
pieprz
vegeta

1/2 szklanki wody
2 łyżki mąki


Sposób przygotowania:

Schab rozbić cienko, przyprawić solą i pieprzem.

Kapustę gotujemy z liściem laurowym i zielem angielskim.

Gdy kapusta ugotuje się to odcedzamy, studzimy, wyciskamy nadmiar wody i kroimy.

Cebulę kroimy na drobną kostkę podsmażamy i wrzucamy pokrojoną kapustę.

Farsz doprawiamy papryką, majerankiem, czarnuszką, solą i pieprzem.

Chwilę podsmażamy aby kapusta nie przypaliła się.

Na kotlet nakładamy farsz i formujemy roladki. Spinamy wykałaczkami.

Tak przygotowane roladki, wkładamy na rozgrzany tłuszcz i podsmażamy na złoty kolor.

Następnie podlewamy wodą i dusimy do miękkości ok. 30-40 minut.

Doprawiamy sos vegetą i zagęszczamy mąką. Jeszcze chwilkę gotujemy.


SMACZNEGO!!!



Komentarze

Popularne posty