SURÓWKA Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ I GROSZKIEM



 Składniki:

1 szt. małej kapusty pekińskiej
1 pomidor
1 marchew
1 mały por
1 puszka groszku konserwowego

1 łyżka śmietany 18%
2 łyżki majonezu
1 ząbek czosnku
sól
pieprz





Sposób przygotowania:

Kapustę poszatkować.
Pomidor umyć i pokroić w kostkę.
Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Pora pokroić w pół talarki.
Groszek odsączyć z zalewy.

Wszystkie składniki przełożyć do półmiska.

Majonez wymieszać ze śmietaną. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.

Polać sosem po warzywach i wymieszać.

Doprawić solą i pieprzem do smaku.


SMACZNEGO!!!

Komentarze

Popularne posty