RURKI Z BITĄ ŚMIETANĄ



Składniki:


ciasto:

500g mąki tortowej
1 kostka margaryny
250ml gęstej śmietany
1 cukier waniliowy

krem:

500ml śmietany kremówki
2 śmietan - fixy
1 łyżka cukru pudru



Sposób przygotowania:


ciasto:

Mąkę przesiewamy na stolnicę. Margarynę kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do mąki i dokładnie siekamy.

Stopniowo dodajemy śmietanę, cukier waniliowy i zagniatamy ciasto.

Gotowe ciasto wkładamy na ok. 1h do lodówki.

Po wyjęciu wałkujemy ciasto i kroimy na 2-3cm paski, które nawijamy na metalowe rurki.

Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 15-20 minut na złoty kolor.


krem:

Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem.

Pod koniec ubijania dodajemy śmietan - fixy i ubijamy jeszcze ok. 2-3 minut.

Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego i nadziewamy przestudzone rurki.

Na koniec posypujemy cukrem pudrem.

SMACZNEGO!!!

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty