KOPERTY NA PIWIE



Składniki:

ciasto:
2,5 szklanki mąki tortowej
1 kostka margaryny
1/2 szklanki piwa 

1 op. MARMOLADY WIELOOWOCOWEJ TWARDEJ firmy JAMAR




Sposób przygotowania:

Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy pokrojoną w kostkę margarynę i siekamy nożem. Dodajemy piwo i zagniatamy ciasto. 

Odkładamy do lodówki na ok 2h.

Ciasto wyjmujemy,rozwałkowujemy podsypując mąkę i kroimy na mniejsze kwadraty. Na każdy kwadrat kładziemy marmoladę i zlepiamy rogi do środka.

Pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 20-25 minut, aż zarumienią się.

Gdy przestygną posypujemy cukrem pudrem.



Do przygotowania ciastek wykorzystałam MARMOLADĘ WIELOOWOCOWĄ TWARDĄ firmy JAMAR.

Wytworzona jest mieszanych owoców tj. jabłka, aronie, czarne porzeczki, śliwki i truskawki.

Na 100g produktu znajduje się 110g owoców.

Super nadaje się jako dodatek do ciast, ciasteczek, pączków czy rogalików.

Swoją konsystencją powoduje, iż nie wypływa z wypieków.

Szczerze polecam.

 


SMACZNEGO!!!

Komentarze

  1. Fajniutke....robiłam już z piwem ale faworki...teraz czas na ciasteczka...pozdrawiam Ania3

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty