JAJA Z PASTĄ TWAROGOWĄ



Składniki:

5 jajek
1 marchewka
1/2 pietruszki
4 łyżki twarogu
kilka sztuk CEBULKI PERŁOWEJ MARYNOWANEJ firmy JAMAR
natka pietruszki
1 łyżka majonezu
pieprz
sól 
papryka słodka





Sposób przygotowania:

Jaja ugotować na twardo, obrać, przekroić na połówki i wyjąć żółtka.

Marchewkę i pietruszkę ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.

Cebulkę perłową pokroić.

Warzywa utrzeć na jednolitą masę z żółtkami i twarogiem oraz natką pietruszki.

Wymieszać z majonezem i doprawić solą i pieprzem.

Przygotowaną pastą napełnić połówki jajek ozdobić cebulką i posypać papryką słodką.


Do przygotowania tej potrawy wykorzystałam CEBULKĘ PERŁOWĄ KONSERWOWĄ firmy JAMAR.

Cebulka idealnie nadaje się zarówno jako przekąska jak i dodatek do past, sałatek czy do mięsa.

Jej delikatny smak sprawia, iż potrawa ma doskonały posmak i aromat.

Polecam.

SMACZNEGO!!!

Komentarze

Popularne posty