WĄTRÓBKA Z JABŁKIEM I ŚLIWKĄ




Składniki:

500g wątróbki drobiowej
2 średnie cebule
1 kwaśne jabłko
5-6 śliwek suszonych bez pestek
sól
pieprz
majeranek
tłuszcz do smażenia





Sposób przygotowania:


Cebulę pokroić w pół krążki. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ćwiartki. Śliwki na mniejsze kawałki. 

Cebulę, jabłko i śliwki podsmażyć ok. 5 min. na tłuszczu i przełożyć na talerz.

Wątróbkę pokroić na mniejsze części i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, gdy będzie obsmażona z obu stron dodać wcześniej podsmażoną cebulę, śliwkę i jabłko. 

Poddusić chwilkę.

Na koniec doprawić solą, pieprzem i majerankiem.


SMACZNEGO!!!

Komentarze

  1. Z jabłkiem wątróbkę czasem robię, śliwki nigdy nie dodawałam, a też może to dobrze smakować.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty