SAŁATKOWY PRZYSMAK



Składniki:

5 jajek
4-5 ogórków kiszonych
1 mały por
filet z indyka
1 puszka fasolki czerwonej konserwowej
1 puszka kukurydzy konserwowej
150g sera żółtego
ok. 50-100g PRZYSMAKU ŚWIĘTOKRZYSKIEGO "SNACK" firmy WSP SPOŁEM 
PRZYPRAWA DO INDYKA firmy RAFEX
 olej


sos:

1 duży jogurt naturalny
4-5 łyżek majonezu
2-3 ząbki czosnku
sól
pieprz
zioła prowansalskie 




Sposób przygotowania:


Jajka ugotować, wystudzić, obrać i pokroić w ćwiartki.
Filet myjemy, osuszamy, doprawiamy przyprawą do indyka i smażymy do zarumienienia na oliwie.
Ogórki kroimy w kostkę.
Por szatkujemy w pół krążki.
Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki.
Przysmak Świętokrzyski wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy do uzyskania złotego koloru, wyjmujemy na ręcznik papierowy.
Fasolkę i kukurydzę odsączamy z zalewy.

sos:

Jogurt naturalny, majonez mieszamy razem. Dodajemy czosnek przepuszczony przez praskę. Przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami.

Składniki układamy warstwowo:

Jajka, ogórki kiszone, sos, indyk, por, sos, pokruszony Przysmak Świętokrzyski, fasolka, sos, ser, kukurydza, sos i Przysmak Świętokrzyski.

Do przygotowania sałatki wykorzystałam PRZYSMAK ŚWIĘTOKRZYSKI "SNACK" firmy WSP SPOŁEM.
Wspaniały przysmak, chrupiący, szybki i łatwy w przygotowaniu i można wykorzystać do sałatki lub jest idealnym zastępstwem dla popcornu czy chipsów.
Bardzo smaczne w połączeniu z ziołowymi przyprawami czy dipami. 

Polecam!!! 

Kolejnym produktem jaki wykorzystałam do przyrządzenia tej potrawy jest PRZYPRAWA DO INDYKA firmy RAFEX.
Przyprawa jest mieszanką: papryki słodkiej, czosnku, cebuli, pomidora suszonego, bazylii, chili, pieprzu czarnego, kurkumy i curry.
Mięso indyka jest bardzo delikatne i chude. 
Przyprawa nada temu mięsu niepowtarzalny smak i aromat oraz uczyni potrawę bardzo smaczną.

Polecam!!!   

 
SMACZNEGO!!!

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty