CIASTO Z JABŁKAMI




Składniki:

2,5 szklanki mąki tortowej
1 szklanka cukru
6 jajek
2-3 jabłka
14 łyżek oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia






Sposób przygotowania:


Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno z cukrem i na koniec dodawać po jednym żółtku ubijając na pulchną masę.

Następnie dodać stopniowo olej. Na końcu delikatnie mieszamy z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 

Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę i układamy na ciasto.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i piec w 180 stopniach przez ok 1h.

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.


SMACZNEGO!!!

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty