SCHAB POD PIERZYNKĄ



Składniki:

5-6 plastrów schabu wieprzowego
4 średnie marchewki
por
3 łyżki ketchupu
3 łyżki majonezu
sól, pieprz
olej


Sposób wykonania:

Mięso myjemy, osuszamy, delikatnie rozbijamy tłuczkiem i doprawiamy solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i układamy przyprawione plastry schabu.
Mięso smarujemy ketchupem.


Na ketchup wykładamy pokrojonego w talarki pora i smarujemy majonezem.



I na koniec posypujemy marchewką startą na małych oczkach tarki .




Pieczemy ok. 1h w 180 stopniach C.


SMACZNEGO!!!

Komentarze

  1. Teraz już wiem jak zrobić..fajny pomysł..skorzystam..pozdrawiam Ania3

    OdpowiedzUsuń
  2. Jest naprawdę smaczny i życzę smacznego.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty