MUSZELKI Z ŁOSOSIEM




 Składniki:

1 opakowanie makaronu muszle
1 opakowanie łososia wędzonego (ok. 150g)
200g twarogu białego półtłustego
1 mała świeża papryka czerwona
kilka zielonych oliwek
3-4 łyżki jogurtu greckiego
pieprz kolorowy firmy RAFEX
szczypiorek
koperek 
sól
oliwa z oliwek





Sposób wykonania:

Makaron ugotować w osolonej wodzie z odrobiną oliwy. Odcedzić i wystudzić.
Do miski przełożyć ser, pokrojoną w drobną kostkę paprykę, pokrojone oliwki, poszatkowany szczypiorek, jogurt. 
Przyprawić pieprzem. Wymieszać.
Przygotowaną pastą nadziewamy muszle. Na wierzch kładziemy zrolowanego łososia.
Ozdabiamy koperkiem.



Do przyrządzenia tej przystawki użyłam pieprzu kolorowego firmy RAFEX
Mieszanka pieprzu czerwonego, czarnego i zielonego daje wspaniały aromat i intensywność smaku potrawie. 
Charakteryzuje się wyrazistym i korzennym smakiem. Polecam do przyrządzenia wszelkiego rodzaju mięs, sosów, ryb, marynat oraz sałatek.  



SMACZNEGO!!!

Komentarze

Popularne posty