KARKÓWKA W SOSIE CYGAŃSKIM




Składniki:

5-6 plastrów karkówki
3 średnie cebule
300g pieczarek
przyprawa do karkówki
SOS KIELECKI CYGAŃSKI firmy WSP SPOŁEM
ok. 500ml bulionu
1 łyżka masła






Sposób wykonania:

Karkówkę myjemy, osuszamy, nacieramy przyprawą i odstawiamy na ok. 1h.

W tym czasie kroimy w talarki pieczarki i podsmażamy na tłuszczu.

Cebulę kroimy w piórka.

SOS CYGAŃSKI mieszamy z bulionem.






Wszystkie składniki układamy warstwowo w naczyniu żaroodpornym: 

I podsmażone pieczarki
II cebula
III mięso i tak do skończenia się składników.

Całość zalewamy sosem i pieczemy w 180 stopniach C przez 1 - 1,5h.


Do przyrządzenia tego przepisu wykorzystałam SOS KIELECKI CYGAŃSKI od firmy WSP SPOŁEM.

Sos swój niepowtarzalny smak zawdzięcza specjalnie opracowanej kompozycji ziół i warzyw.

Charakterystyczne dla sosu są kawałki papryki i cebuli.

Idealnie komponuje się do potraw mięsnych, makaronów, ryżu.

Polecam!!!! 


SMACZNEGO!!!

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty