MIGDAŁOWO - KUKUŁKOWE TIRAMISU




Składniki:

4 żółtka
3 łyżki cukru
1 opakowanie cukru migdałowego
600g serka  mascarpone
1 filiżanka mocnej kawy
1 kieliszek likieru kukułka (może być ajerkoniak)
okrągłe biszkopty


Sposób wykonania:

 Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem migdałowym na puch. 

Do utartych żółtek partiami dodawać serek mascarpone (serek powinien mieć temp. pokojową).

Do mocnej kawy wlać likier. Biszkopty maczamy w kawie, by zbytnio nie nasiąkły i układamy je na dnie naczynia. 

Na biszkopty nakładamy warstwę kremu, a na nią ponownie warstwę biszkoptów i kończymy warstwą sera.

Całość posypujemy startą czekoladą i schładzamy przynajmniej 12h.



SMACZNEGO!!!!

Komentarze

Popularne posty