BABKA KAWOWA Z JABŁKIEM




Składniki:

3 szklanki mąki tortowej
180ml jogurtu naturalnego 
3 łyżeczki proszku do pieczenia 
5 jajek 
3/4 szklanki oleju 
1 szklanka cukru kryształu 
4-5 jabłek (najlepiej reneta) 
3 łyżki cappuccino 


Sposób wykonania:

Białka ubić z cukrem na sztywno dodając cukier, następnie dodać żółtka, olej, jogurt i całość krótko miksować. 

Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i wymieszać delikatnie do połączenia składników. 

Na koniec dodać cappuccino. 

Obrać jabłka i pokroić w talarki lub kostkę. 

Do formy wyłożonej papierem do pieczenia wylać 1/3 ciasta, wysypać połowę jabłek, na to kolejną partię ciasta, pozostałe jabłka i resztę ciasta. 

Piec przez 1h w 180 stopniach C. 

Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. 





SMACZNEGO!!!!

Komentarze

Popularne posty